Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Πως καθορίζονται οι τιμές των ποδηλάτων?

Τα ποδήλατα που βλέπετε στο site μας, έχουν συναρμολογηθεί με ανταλλακτικά,  περιφερειακά και τροχούς της χρονολογίας που κατασκευάστηκε το κάθε ένα και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτιμήσεις του πελάτη. Εάν ενδιαφέρεστε να κατασκευάσετε το δικό σας ποδήλατο θα πρέπει να επικοινωνήσουμε προκειμένου να επιλέξουμε από κοινού όλα τα παραπάνω .

Πως καθορίζονται οι τιμές των σκελετών?

Οι τιμές των σκελετών που αναγράφονται σε κάθε ποδήλατο είναι οι βασικές τιμές των σκελετών με πιρούνι βαμμένοι σε ένα χρώμα. Επειδή τα ποδήλατα μας είναι χειροποίητα, ο πελάτης μπορεί να ζητήσει από εμάς διαφορετικούς σωλήνες, τριμμένες κολλήσεις(fillet brazing) ιδιαίτερα σχέδια(αερογραφίες), μεταλλικά  χρώματα. Κάθε τι από τα παραπάνω διαμορφώνουν την τελική τιμή του σκελετού.

Πόσο καιρό χρειάζεστε για την κατασκευή ενός ποδηλάτου;

Εξαρτάται από το μοντέλο και το υλικό. Τα Cr-Mo και τα αλουμινένια συνήθως χρειάζονται 40 εργάσιμες ημέρες για την κατασκευή τους.  Τα ποδήλατα που χρειάζονται περισσότερο καιρό για να κατασκευαστούν, είναι αυτά που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα ή fillet brazing  , αφού η ολοκλήρωσή τους είναι δύσκολη και απαιτητική. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους, είναι περισσότερος από 60 ημέρες .

Γιατί να προτιμήσετε ένα χειροποίητο ποδήλατο ;

Τα ποδήλατα μας κατασκευάζονται ακριβώς στα μέτρα σας, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το φύλο και το επίπεδο άθλησης, του καθενός σας ξεχωριστά. Άλλα ποδήλατα χρησιμοποιούνται για το δρόμο άλλα για το mountain bike (ποδήλατο βουνού) και άλλα city bikes ή trekking (για την καθημερινή χρήση στην πόλη). Με τη μέτρηση στο Bikefitting σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο κατάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το σώμα του κάθε αναβάτη και τον τύπο του ποδηλάτου που επιθυμεί να του κατασκευάσουμε.
Το χειροποίητο ποδήλατο, καλύπτει τις ανάγκες του κάθε αναβάτη ανάλογα με την δομή του σώματος του. Αναβάτες με το ίδιο ύψος, συχνά έχουν διαφορετικές διαστάσεις ποδιών, κορμού, χεριών και ο καθένας ξεχωριστά χρειάζεται άλλο μήκος οριζόντιου & κάθετου σωλήνα. Σε αντίθεση με το χειροποίητο ποδήλατο, οι αναβάτες που επιλέγουν ποδήλατα μαζικής παραγωγής , μετά την αγορά τους, πειραματιζόνται προσπαθώντας να βρουν την σωστή τους θέση στο ποδήλατο  δοκιμάζοντας πολύ μακριούς ή κοντούς λαιμούς με μεγάλη κλήση προς τα επάνω η προς τα κάτω  ενώ η απόλυτα σωστή θέση καλύπτεται μόνο από τον χειροποίητο σκελετό.
Ένας αθλητής ποδηλάτης, μπορεί να βρίσκεται πάνω στο ποδήλατο ακόμη και 6 ώρες την ημέρα.  Η λάθος θέση του αναβάτη τον εμποδίζει να εκμεταλλευτεί την αεροδυναμική, να αποδώσει στο μέγιστο και το πιο σημαντικό, είναι ό,τι πολύ συχνά δημιουργεί προβλήματα και πόνους στα χέρια, στη μέση και στα πόδια.